• 1099

10 порад по догляду за авто влітку

Влітку авто потребує ще ретельнішого догляду, ніж в інші пори року, тому ми підготували 10 порад для автовласників влітку!

1. У спеку потрібно якомога швидше змивати найменші сліди забруднення, адже це передумови того, що фарба авто вигорить нерівномірно, плямами.

2. Після водних процедур потрібно ретельно насухо витирати машину, бо безліч дрібних крапель під яскравим сонцем перетворюються в лінзи.

3. Не варто ставити авто під деревами, які цвітуть і плодоносять, адже вони влітку виділяють смолу, яка залишає помітні жовті плями на покритті авто. Позбутися від них дуже складно, швидше за все, потрібно буде вдаватися до фарбування в майбутньому.

4. Влітку на дорогах особливо багато пилу, тому важливо регулярно міняти фільтр салону, щоб уникнути алергічних реакцій.

5. Не забувайте ставити авто в тіні чи використовувати захисний екран, бо інколи приборній панелі чи електроніці потрібно всього кілька годин на пекучому сонці, щоб поплавитись або отримати збій.

6. Не набирайте повний бак бензину в спеку, особливо якщо їдете кудись далеко. Деякі експерти радять заповнювати бак в спеку не більше, ніж на 50%, бо при високих температурах паливо розширюється і може просочитися через бензобак.

7. Ретельно стежте влітку за рівнем мастила, а також кількістю охолоджуючої рідини. Двигун в спеку схильний до перегріву та протікання прокладок, тому якщо на асфальті під авто ви помітили масляні плями — це серйозний привід поїхати на СТО.

8. Не забувайте перевіряти акумулятор, адже висока температура скорочує життя батареї. Спека змушує рідину батареї випаровуватися, внаслідок чого руйнується внутрішня структура акумулятора.

9. Влітку потрібно частіше перевіряти тиск в шинах, адже спека теж сприяє "розширенню" повітря та деформації і навіть пошкодженню шин.

10. Перевіряйте гальмівну систему, оскільки може виникнути перегрів фрикційних елементів (колодок, дисків) і закипання гальмівної рідини. Щоб уникнути перегріву гальм не вимикайте зчеплення при спуску (гальмуєте двигуном). І якщо гальмівній рідині в вашому авто більше двох років, краще замінити її.


© Copyright 2020 Підприємство "Логос-Еко" у формі ТзОВ. Всі права захищені.
On-line запис
On-line запис