• 583

5 правил як уникнути заносу на зимовій дорозі

Мене занесло! Що робити?

Розповідаємо про 5 правил, які допоможуть цього уникнути.

1. Не гальмуйте на поворотах. Це одна з найпоширеніших помилок, яку допускають новачки. Найкраще гальмувати за допомогою двигуна, тобто у поворот входити з включеним зчепленням і заздалегідь зниженою передачею.

2. Під час заносу ніколи не натискайте на педаль гальма.

3. Навчіться правильній манері водіння: руки в положенні 2 та 10 (згідно з циферблатом годинника) забезпечать велику амплітуду рухів, а закритий хват допоможе втримати автомобіль та вивернути колеса у потрібну сторону.

4. У випадку заносу:

  • якщо автомобіль передньопривідний: поверніть кермо в бік заносу і додайте трохи газу. Потім поставте колеса прямо і зменште тиск на педаль акселератора, щоб передні колеса зчепилися з поверхнею. Знову додайте газу, щоб автомобіль поїхав у потрібному напрямку. Найголовніше ― встигати працювати кермом та не змінювати передачі. Ні в якому разі, не можна відпускати педаль газу повністю і тим більше натискати на гальмо. На передньому приводі колеса постійно повинні тягнути;
  • із задньопривідним все навпаки: повертаємо кермо в бік заносу і плавно відпускаємо педаль газу.
  • Найскладніше вийти із заносу, якщо автівка повнопривідна. Тут єдине, що необхідно зробити, це злегка повернути кермо в бік заносу (не різко!) і тримати педаль газу в тому ж положенні, що і до заносу. Повністю відпущена педаль газу ― й ваш автомобіль розверне навколо передньої осі. Більше газу ― і результат майже той же самий: автівку винесе з дороги.

5. Пам'ятайте: завжди дотримуйтеся дистанції та інтервалу й завчасно виконуйте маневри.

Будьте обережні та пам'ятайте про безпечну швидкість.

© Copyright 2020 Підприємство "Логос-Еко" у формі ТзОВ. Всі права захищені.
On-line запис
On-line запис