• 8466

Чому потіють вікна в авто?

Проблема запотівання скла не нова і виникає рано чи пізно практично в будь-якому автомобілі.

Чому запотівають вікна в авто?

Очевидно, що в такому випадку в салоні автомобіля занадто багато вологи. Потрапляє вона туди навіть з взуттям та одягом в дощовий день. Включення грубки для прогріву салону проблему не вирішує, оскільки волога, зібрана в салоні, починає випаровуватися і конденсуватися на склі.

Причини запотівання вікон:

  • Забруднений салонний фільтр, який через величезну кількість бруду, вологи і пилу не видаляє зайву вологість з салону. Міняти його бажано хоча б раз в рік або доки не відчули легкий "аромат" застояної води.
  • Засмічені дренажні отвори.Зібратися вода може не тільки в салоні, але і всередині самого автомобіля. Особливу увагу дренажним отворам варто приділити, якщо машина часто припаркована під деревами або поруч з ними: листя і дрібні гілочки можуть потрапляти в злив, що призводить до неприємного запаху в салоні і запотівання скла.
  • Неуважність водія, який поставив кліматичну систему в режим рециркуляції повітря і включив кондиціонер. При цьому одне і те ж вологе повітря буде ганятися по колу.

Після вирішення проблеми з запотіванням скла радимо обробити їх спеціальними засобами проти утворення конденсату. Ними варто обробити і бічні дзеркала - так на них буде менше накопичуватися вода і бруд.

© Copyright 2020 Підприємство "Логос-Еко" у формі ТзОВ. Всі права захищені.
On-line запис
On-line запис