• 1063

6 порад для справної роботи коробки передач

Коробка передач — найбільш зносостійка частина автомобіля. Ламається даний елемент набагато рідше, але ремонт її досить дорогий. Тому ми підготували 6 порад, дотримання яких істотно збільшить тривалість працездатності коробки передач.

1. Пам’ятайте: експлуатація авто повинна проходити в режимі, що включає плавний розгін, швидкісні показники в межах 100-120 км/год і не різке гальмування.

2. Важливу роль також відіграє правильне управління роботою коробки передач. У випадку з механічним варіантом, при перемиканні, від водія вимагається плавне (з віджиманням) зчеплення, а в коробці автомат, варто дотримуватися всіх вимог до перемикання селектора.

3. Варто постійно контролювати рівень рідини КПП: для забезпечення нормальної працездатності механічної коробки передач, воно повинно знаходитися на рівні нижнього краю маслозаливної горловини, а в автоматичній коробці — орієнтуватися варто за вказівником на щупі.

4. Для КПП та АКПП необхідно використовувати тільки рекомендовану виробником рідину (або її аналог). І не забувайте, що в АКПП замість мастила заливається спеціальний склад (трансмісійна рідина), що позначається абревіатурою “ATF”.

5. Звертайте увагу на терміни заміни мастила (зазвичай вказані в технічній документації транспортного засобу). Якщо такі дані відсутні, то міняти масло в МКПП рекомендується через кожні 60 тис. кілометрів пробігу (приблизно раз в сім років), а в АКПП — через 50-90 тис. кілометрів (раз в шість років), в залежності від регулярності експлуатації.

6. Регулярно перевіряйте відсутність масляного витоку: чи не з'явилися під автомобілем відповідна пляма мастила. У разі виявлення витоку варто провести більш серйозну діагностику КПП.

© Copyright 2020 Підприємство "Логос-Еко" у формі ТзОВ. Всі права захищені.
On-line запис
On-line запис