• 607

Чим шкідливий перегрів оливи?

Перегрів двигуна — дуже неприємна ситуація для автомобіліста. Однак, якщо таке трапилося з оливою, це не менш шкідливо і тягне за собою катастрофічні наслідки для мотора та всієї системи змащування.

Коли відбувається перегрів оливи❓

  • Під час роботи двигуна на високих оборотах, підвищеному навантаженні або малому рівні охолоджувальної рідини, коли прокачуваність погіршується через зашлакованість масляних каналів.
  • В’язкість оливи не відповідає рекомендації виробника. Річ у тім, що в нормальну роботу двигуна закладається оптимальна швидкість прокачування оливи. Вона залежить від діаметра магістралі та в’язкості мастила. Коли ж вона стає надмірною — прокачуваність погіршується й олива перегрівається.

Чим шкідливий перегрів оливи❓

  • При перегріві в’язкість моторного мастила знижується і, відповідно, поверхні не забезпечуються потрібним змащенням. В результаті деталі труться одна об одну практично в суху.
  • Перегрів = стрімке окислення оливи. При температурі 110 °C 1 г оливи поглинає 5 мг кисню за 800 год; при 150 °C ─ за 3 год; 250 °C ─ 23 хв. При 300 °C це відбувається за 0,7 хв. Так, температура турбокомпресора може досягати 600 °C.

До чого призводить окислення❓

Це викликає зміну хімічного складу мастила, руйнування молекулярних зв’язків. В оливі з’являються кислоти, що мають високу корозійну агресивність, вона темнішає, стає більш в’язкою, у ній накопичуються механічні домішки органічного походження. При цьому експлуатаційні властивості різко погіршуються. Глибокі зміни якості оливи викликають необхідність її передчасної заміни.

А коли ви востаннє здійснювали заміну оливи? Зробіть це просто зараз!

© Copyright 2020 Підприємство "Логос-Еко" у формі ТзОВ. Всі права захищені.
On-line запис
On-line запис