• 12.10.2021 10:58:00
  • В
  • 287

Куди зникає мастило

Дуже важливо регулярно перевіряти кількість мастила у двигуні. Якщо його рівень починає занадто швидко падати, то це натяк на серйозну несправність. Необхідно терміново провести сервісне обслуговування та діагностику.

Куди може зникати мастило?

Турбокомпресор - одне із джерел втрати мастила

Основна причина витоку - через зношене ущільнення опор або засмічення магістралі зливу.

Підвищений знос циліндро-поршневої групи

Причина зникнення: мастило затягує в камеру згоряння навіть при легкій деформації шатуна, бо хід поршня стає непрямолінійним. Більш серйозний знос циліндро-поршневої групи викликає прорив газів, які створюють надлишковий тиск і можуть викинути частину мастила у впускний канал двигуна або назовні через щуп. Аналогічна ситуація відбувається при переливі мастила.

Пошкоджені ущільнювачі, прокладки в різних частинах двигуна

Гума в результаті старіння перестає ефективно ущільнювати зазори, й мастило в місцях великого тиску виходить назовні.

Зникнення хона

Сильний знос поверхні циліндрів призводить до зникнення хона — спеціальних насічок для утримання оливи на стінках циліндрів. В результаті мастило стікає вниз, що додатково збільшує знос поршня кілець і стінок циліндра, а мастило майже безперешкодно потрапляє в камеру згоряння.

Проблеми з форсунками

Можуть призвести до потрапляння палива в систему змащення. Те ж саме відбувається і під час невдалого очищення сажового фільтра в дизельних моторах. Розбавлене паливом мастило втрачає змащувальні властивості й прискорює процес зносу двигуна, що призводить до збільшення витрати оливи.

Несвоєчасна заміна мастила

При перевищенні термінів заміни масляний фільтр забруднюється настільки, що перестає виконувати своє головне завдання. В результаті забруднене мастило призводить до збільшення швидкості зносу деталей двигуна і, як наслідок, до зростання його рівня споживання надалі.

Сподіваємось, було корисно! А для заміни мастила заїжджайте на станції “Логос-Авто”. Наші фахівці проведуть цю послугу якісно та швидко!

© Copyright 2020 Підприємство "Логос-Еко" у формі ТзОВ. Всі права захищені.
On-line запис
On-line запис