• 15.08.2022 14:47:00
  • В
  • 211

Що найчастіше вражає в авто літня спека

Незважаючи на те, що сучасні авто все менше залежать від погодних умов, деякі вразливі місця все ж з’являються, тож поговоримо про них та як уникнути потенційної шкоди.

Система охорони

Бувають випадки, коли її корпус деформується від високої температури, незалежно від того, якої цінової категорії “сигналка”. Причина у конструкційних матеріалах, які не відповідають необхідним характеристикам. Як наслідок, пошкоджуються схеми, автомобіль не реагує на брелок і виникають додаткові проблеми із запалюванням. У найгіршому випадку це призведе до замикання і пожежі.

Кондиціонер

У сучасних авто кондиціонери є дуже потужними, тож різкий перепад температур може призвести до пошкодження лобового скла. Якщо ваше авто досить довго простояло на сонці, спочатку провітріть його, після чого вмикайте кондиціонер.

ГБО (газобалонне обладнання)

Скраплений нафтовий газ (пропан-бутан) при несправній апаратурі балона може спричинити спрацювання аварійного клапана, оскільки від перегріву тиск збільшується. Саме тому балон ГБО варто заправляти лише на 80 % ー це контролює спеціальний мультиклапан. У разі, якщо тиск збільшується, він викидає зайве в атмосферу.

Якщо ж він несправний або відсутній, балон може деформуватися чи навіть вибухнути, тож загалом радимо не залишати авто влітку на відкритому сонці.

Дотримуйтеся цих правил влітку, а також періодично перевіряйте “не заводське” обладнання на своєму авто, щоб уникати подібних неприємностей.

Чекаємо вас на наших станціях у місті Луцьку та Рівному за адресами :

м. Луцьк:

вул. Рівненська, 44, (095) 931-88-00

вул. Ковельська, 124, (099) 351-85-97

с. Прилуцьке, вул. Ківерцівська, 79, (050) 378-58-00

м.Рівне:

вул. Київська, 92Б, (050) 488-89-86

© Copyright 2020 Підприємство "Логос-Еко" у формі ТзОВ. Всі права захищені.
On-line запис
On-line запис