• 646

5 міфів про шкідливість кондиціонера, в які ви досі вірите

Ви досі вірите у міфи про шкідливість кондиціонера?

Читайте далі, щоб розвіяти їх остаточно!

Міф 1: Ось хто справжній винуватець застуди!

Частково це правда. І, можливо, ви навіть особисто хворіли. Але щоб цього уникнути, потрібно дотримуватись правил використання кондиціонера, а саме:

  • — різниця температур в салоні і на вулиці повинна становити не більше 10ºС;
  • — направляйте повітря в сторону лобового скла, а не в обличчя;
  • — щоб не створювати протяг, не відкривайте вікна під час роботи кондиціонера.

Міф 2: Забезпечує циркуляцію бензолу

Вчені з'ясували, що при 16ºС в машині підвищується концентрація токсичного бензолу. А кондиціонер “викидає” його з нагрітого пластику у салон, в результаті чого він потрапляє в організм. Але достатньо провітрити авто протягом кількох хвилин ㅡ і ви убезпечите себе від шкідливої ​​речовини.

Міф 3: Розсадник вірусів і бактерій

Під час роботи кондиціонера в його радіаторі накопичується конденсат. Він є чудовим середовищем для розмноження бактерій, але такий хід подій стосується тільки недбалого водія, який не займається своїм автомобілем. Регулярне чищення кондиціонера, заміна фільтрів і повна його діагностика — найкращі помічники від появи мікробів.

Міф 4: Збільшує витрату палива

Дійсно, при включеному кондиціонері витрата палива зростає на 10%. Але якщо під час подорожі трасою ви відкриєте вікна машини, ті збільшать витрати на 20%.

Міф 5: Знижує працездатність

Іноді через сухість повітря водії скаржаться на зниження концентрації уваги і загальну втому. Щоб цього не відбувалося, періодично вимикайте кондиціонер та провітрюйте салон.

© Copyright 2020 Підприємство "Логос-Еко" у формі ТзОВ. Всі права захищені.
On-line запис
On-line запис