• 24.04.2023 10:32:00
  • В
  • 600

Про що свідчить колір диму з вихлопної труби

А ви знали, що за кольором диму, який виходить з вихлопної труби, можна сказати в якому стані знаходиться двигун вашої автівки?

Велика хмара диму білого кольору з вихлопної вранці взимку за своїм складом не є димом, це водяна пара, що конденсується під впливом холодного повітря. Водяна пара є побічним продуктом горіння бензину й утворюється при холодній температурі. Велика кількість водяної пари у вихлопі свідчить про хорошу роботу двигуна.

Густий білий дим вже після прогріву двигуна є ознакою того, що охолоджуюча рідина, яка наполовину складається з води, потрапила у двигун. Щоб уникнути серйозних проблем з двигуном при подальшій експлуатації необхідна заміна прокладок блоку циліндрів.

Дим синювато-білого кольору спостерігається, якщо моторне мастило постійно потрапляє у циліндри двигуна. Це пов’язано з поршневим кільцем. Уважний до своєї машини автомобіліст помітить характерне при цій проблемі збільшення витрати масла і зможе вчасно вирішити проблему.

Чорний дим може з’явитися в результаті попадання в циліндри великої кількості палива через "заливання" свічок запалювання. Це може відбуватися через надмірний тиск палива або неполадки у системі упорскування.

Будьте уважні до всіх змін в роботі вашого авто, адже вчасно діагностована проблема – це запорука швидкого та економного вирішення проблеми!

Чекаємо вас на наших станціях у місті Луцьку та Рівному за адресами :

м. Луцьк:

вул. Рівненська, 44, (095) 931-88-00

вул. Ковельська, 124, (099) 351-85-97

с. Прилуцьке, вул. Ківерцівська, 79, (050) 378-58-00

м.Рівне:

вул. Київська, 92Б, (050) 488-89-86

© Copyright 2020 Підприємство "Логос-Еко" у формі ТзОВ. Всі права захищені.
On-line запис
On-line запис