• 10.09.2021 12:24:00
  • В
  • 1557

Типи приводів у автомобілях

На ринку сьогодні представлені автомобілі з різними типами приводу.

Передній — FWD (Front Wheel Drive) — крутний момент від двигуна передається на передню вісь.

Переваги: економія палива, хороша керованість, краща прохідність на поганій дорозі в порівнянні з заднім приводом, такі автомобілі — практичні, мають прийнятну вартість, прості у використанні, ідеальні для водіння в якості першої машини.

Недоліки: складна конструктивна особливість переднього приводу, дорогий ремонт трансмісії, менша надійність, найгірша чутливість керма, пробуксовування передніх коліс при розгоні. Також передньопривідний автомобіль входить в поворот з більшим радіусом, ніж його спочатку задає водій, а це загрожує зносом передньої осі, особливо на дорозі з поганим покриттям.

Задній — RWD (Rear Wheel Drive) — крутний момент від мотора йде на задню вісь.

Плюси: динаміка, швидкий старт з місця, відсутність вібрацій, підвищений комфорт пересування, позитивні ходові якості при русі важкопрохідними дорогами, надійність.

Недоліки: постійні заноси на слизькій дорозі, менша прохідність в порівнянні з передньопривідним авто.

Повний — зазвичай позначається як 4х4, 4WD або ж AWD — енергія від двигуна передається на обидві осі — передню і задню, тобто на всі колеса машини.

Головні переваги: проїзд по будь-якій дорозі, і навіть при її відсутності, швидкий старт, легкий підйом в гору навіть на слизькій поверхні.

Недоліки: високі затрати палива. Крім того, такі машини досить важкі, їхня вартість вища і ремонт, відповідно, дорожчий.

© Copyright 2020 Підприємство "Логос-Еко" у формі ТзОВ. Всі права захищені.
On-line запис
On-line запис