• 779

Яку коробку автомат обрати?

Автомобіль з коробкою “автомат” все частіше стає вибором жителів великого міста. “Зручно” – найчастіший аргумент, втомлених від заторів автовласників. І хоча всі АКПП значно підвищують комфорт і спрощують процес керування, кожна з них має певні плюси і мінуси.

  • Класична коробка автомат або гідромеханічний автомат. Вона надійна, конструкція її давно вивчена, порівняно з іншими видами — простіше ремонтувати. Однак є й недоліки: збільшена витрата палива та часу, щоб взяти хороший розгін. Відмінний вибір для спокійного міського водіння.
  • Варіатор — безступінчаста коробка, CVT. Такий тип трансмісії не має звичайних ступенів передач, тому під час їзди можна насолодитися плавним ходом і відсутністю найменших ривків при зміні швидкості руху. Але для автомобілістів, які люблять слухати своє авто під час руху, — це точно не варіант.
  • Основні недоліки:

    -боїться бездоріжжя;

    -може перегріватися в складних умовах руху.

  • Робот. Це механічна КПП з автоматичним зчепленням, оскільки з автоматом її споріднює тільки кількість педалей. Дешева, проста в управлінні та економить паливо. Гірчинкою є те, що звичайний робот оснащений одним зчепленням, якого не вистачає для плавного перемикання передач. Тому різка і агресивна манера керування може привести до швидкого виходу з ладу механізму. Через усе це коробка автомат “робот” не користується любов'ю водіїв.
  • DSG “Робот” з двома зчепленнями. Новітній варіант, що поєднує переваги МКПП та АКПП. Він забезпечує швидший розгін і плавний рух автомобіля. Авто краще справляється з прискореннями та високими навантаженнями. Основний недолік — висока вартість.
  • А який тип АКПП обрали ви?

© Copyright 2020 Підприємство "Логос-Еко" у формі ТзОВ. Всі права захищені.
On-line запис
On-line запис